JBL S3900 BG - 3-pásmové podlahové reprosoustavy, 2 x 10´´ - black gloss

Kód:
hjs3900bg
Výrobce:
Cena s DPH: 369 590 Kč
Cena bez DPH: 305 446,28 Kč
Skladová dostupnost:
Na objednání

dotaz poslat odkaz hlídat cenu a sklad porovnat
Nastavit hlídání

Chci být informován:

Na Váš e-mail:


  • Popis
  • Foto
Popis k výrobku: JBL S3900 BG - 3-pásmové podlahové reprosoustavy, 2 x 10´´ - black gloss
Třípásmové referenční reprosoustavy, 2 x 10".

 

Třípásmové referenční reprosoustavy, 2 x 10"


 

Společnost JBL založil J. B. Lansing v roce 1946 v Northridge v Kalifornii (USA). Už od svých počátků se prosazovala s výrobou kvalitních zvukových aparatur, od sluchátek až po klasické reproduktory. Reproduktory JBL jsou preferovanou volbou hudebních a filmových profesionálů již více než 60 let; je jimi ozvučeno více než 50 procent všech kin a velká část koncertních pódií po celém světe. Výrobky JBL jsou také využívány v profesionálních nahrávacích studiích a mnoho legendárních hudebních skladeb a filmových soundtracků bylo smícháno nebo masterováno na studiových monitorech JBL. Ale nemusíte být profesionály v nahrávacím průmyslu, abyste si zvuk JBL mohli vychutnat v domácí atmosféře. JBL vyrábí také špičkové reprosoustavy určené pro domácí poslech, které využívají technologie, materiály a výrobní techniky vyvinuté pro profesionály.

 

DĚDICTVÍ DOKONALOSTI

 

Ikonické reproduktory JBL po mnoho let formovaly definici luxusního zvuku a S3900 posouvají tuto hranici ještě dále. Koncepčně vychází z vlajkových produktů EVEREST DD67000 a K2 S9900, jsou ale menší a díky jednodušší konstrukci také cenově dostupnější. Dokáží grandiózně prezentovat prostorovou scénu i atmosféru nahrávky. Nezkreslené makro i mikro detaily hudby jsou bezchybně prezentovány nejen při vysokých úrovních hlasitosti, ale i při nižších poslechových hladinách. S vynikající citlivostí 92 dB mohou být tyto reproduktory skvělými partnery jak pro lampové zesílovače s nižším výkonem, tak pro silné tranzistorové zesilovače. S3900 dokáží vykreslit zvuk s tolik oceňovanou realitou, vynikající dynamikou a basovou signaturou JBL. Extrémně hladkou a širokou frekvenční odezvu a všudypřítomnou transparentnost, tedy projev, který oceňují profesionální mistři zvuku při studiové práci, si nyní s JBL S3900 mohou vychutnat v domácím prostředí i nejnáročnější milovníci věrného poslechu.

 

"...Toto je reproduktor, ke kterému nikdo nemůže mít výhrady. Zhmotňuje představy každého audiofila o reproduktoru a také tak zní!..."

Roy Gregory -  Hi-Fi Plus

 

Bass-reflexová ozvučnice se zadním portem je vyrobená z MDF kompozitu o tloušťce 25 mm a má aplikováno vyztužení v kritických bodech. Vnitřní stěny jsou tlumeny vrstvou nestlačené plsti. Tuhost kabinetu přispívá zásadním způsobem k vysoké citlivosti reproduktoru, neutralitě zvuku a minimalizaci zkreslení. S3900 jsou nabízeny s povrchovou úpravou z třešňového dřeva Cherry Wood. Alternativně je za příplatek možné objednat také černý povrch s vysokým leskem. V takovém případě jsou reproduktory vyráběny na zakázku a je proto nutné počítat se dodací lhůtou v rozsahu 120 až 150 dnů.

 

BASOVÉ REPRODUKTORY - "DVA JSOU VÍC NEŽ JEDEN" 

 

Oba basové reproduktory 100F-12 mají 10" (250 mm) kuželové membrány z buničiny vyztužené skelnými vlákny s charakteristickými soustředným žebrováním pro zvýšení tuhosti. Na rozdíl od mnoha jiných nízkofrekvenčních měničů používaných ve vysoce citlivých reproduktorech, je jejich odpružení pryžové a nikoli textilní. Výkonný systém pohonu využívá dvě 3" kmitací cívky v oddělených magnetických mezerách s neodymovými magnety  s linearizací magnetického toku. Šasi je vyrobeno jako velmi pevný odlitek z těžké hliníkové slitiny. Basová odezva je hluboká až 33 Hz na úrovni -6 dB a nízké frekvence jsou prezentovány s bezkonkurenční dynamikou a maximálním výkonem s nízkým zkreslením i při trvale velmi vysokých úrovních hlasitosti. 

 

PŘIROZENÉ STŘEDNÍ A VYSOKÉ FREKVENCE

 

Rozsah frekvenčního spektra mezi 850 Hz a 12 kHz má na starosti kompresní měnič 175Nd-3 s neodymovým magnetem a 1,75" (50 mm) titanovou membránou, vyztuženou povrchovou pryskyřicovou vrstvou Aquplas. Tato vrstva pomáhá eliminovat rezonance a lépe kontrolovat obousměrný pístový pohyb mebrány napříč pracovní šířkou frekvenčního rozsahu. 0,75" (19 mm) membránu z čistého titanu ošetřenou Aquaplas, využívá také tlakový měnič 138Nd, určený pro ultravysoké frekvence od 12 kHz do 40 kHz, rovněž poháněný neodymem. Použité reproduktory jsou zárukou minimálního zkreslení a realistické dynamiky při všech úrovních poslechu.

 

Vysokofrekvenční a ultra-vysokofrekvenční měniče jsou namontovány zezadu do tlakově litého hornového zvukovodu vyrobeného z patentovaného materiálu zvaného SonoGlass. Jedná se o směs pryskyřice a skelných vláken, která vyniká mimořádnou tuhostí a a odolností vůči vibracím. Tento specifický odlitek se skládá ze dvou charakteristicky tvarovaných zvukovodů s patentovanou geometrií Bi-Radial, rozevírajících se symetricky ve dvou směrech. Větší - pro střední frekvence se otevírá v úhlu 90° x 60° a menší pro ultra-vysoké frekvence pak zajišťuje rozptyl v úhlu 60° x 30°. Patentovaný tvar zvukovodu výrazně vylepšuje vertikální i horizontální pokrytí a zaručuje neutrální frekvenční odezvu v místnosti na ose i mimo osu a bezproblémový přechod mezi vysokofrekvenčními a nízkofrekvenčními měniči. Bi-Radial geometrie byla inženýry JBL navržena pro profesionální sféru, ale schopnost zobrazení vyjímečně široké stereofonní scény ji předurčuje i pro špičkové domácí reproduktory. 

 

Vstupenka do světa High-End

 

Na zadním panelu jsou umístěny kvalitní celokovové zlacené terminály s možností Bi-Wire nebo Bi-Amp zapojení a součástí balení jsou i odhmotňovací jehlanové nožky a podložky pod ně. Ať již posloucháte živý rockový koncert, majestátní symfonický orchestr, lehké chvění strun nebo otevřený jazzový part, oceníte na JBL S3900 tonální čistotu, živou dynamiku a širokou přehlednou realistickou scénu. Reproduktory S3900 jsou přesvědčivé nejen pro přehrávání hudby, ale vyniknou i v náročných systémech domácího kina.

 

"...Pro čiré hudební nadšení, přítomnost, a výbušnou sílu existuje jen málo stejných za tuto cenu...." 

Roy Gregory - recenze Hi-Fi Plus

 

 

 ODKAZY


  

Recenze H-IFI PLUS (EN)

Recenze HIGH FIDELITY (PL)

Recenze SIX MOONS (EN) 

kliknutít zobrazíte maximální velikost obrázku kliknutít zobrazíte maximální velikost obrázkukliknutít zobrazíte maximální velikost obrázkukliknutít zobrazíte maximální velikost obrázku
Alternativní zboží
tel: 603 494 686    otevřeno Po - Pá: 10 - 12  13-17 hodin
tel: 737 129 593

0 kusů / 0